Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given in /home/larkens/public_html/beheer/library.php on line 36
26-1-2007

Project Cameratoezicht


Omdat we overdag meestal aan het werk zijn leek het mij handig om de paarden in de gaten te kunnen houden via camera's. Het is dan de bedoeling dat de beelden via het Internet op te vragen zijn.
Nu heb ik niet echt veel geduld met computerprogrammatuur. Ik heb vroeger ook nooit PC's in elkaar gezet ofzo. Een PC moet gewoon werken, that's all.
error: show_picture
Ik heb lang zitten tobben over de configuratie die ik wil gaan gebruiken. Er is nl. inmiddels best veel hardware op de markt maar wat is wijsheid?
Mijn eisen zijn:
- de camera's moeten buiten gemonteerd kunnen worden (dus weerbestendig);
- het moet uitbreidbaar zijn (met meerdere camera's);
- de camera's moeten eventueel ver van de PC geplaatst kunnen worden;

Je hebt tegenwoordig IP-camera's. Deze hebben een eigen webserver aan boord en kunnen dus rechtstreeks op je router aangesloten worden en vervolgens de beelden uitzenden via het internet. Maar ik lees ook dat het soms nog wel lastig is om dit te configureren. Daarnaast lijkt het me ook wel weer handig om ook videobeelden op te slaan op mijn harddisk zodat ik achteraf nog eens kan zien wat er die dag is gebeurt. Zo'n IP-camera hangt niet aan je PC dus dat wordt dan weer lastig.

Dan heb je de wireless camera's. Lijkt me best handig maar ik heb niet zulke goede ervaringen met het bereik van dat draadloze spul. Onze telefoon heeft binnenshuis soms al niet eens voldoende bereik. Als je een beetje navraagd en leest op sites dan laat deze afstand tussen zender en ontvanger inderdaad nog wel eens te wensen over. Als de fabrikant spreekt over 30 tot 100 meter dan zou je ongeveer uit moeten gaan van 15 meter.

Daarnaast zijn al deze speciale camera's best kostbaar.

Ik daarom besloten om klein te beginnen en heb vandaag een video-capture kaart (99) gekocht met een zwart/wit camera (59). Ik heb nog een PC die ik met Linux heb ingericht maar daar doe ik eigenlijk niets mee en hier gaat dus weer Windows XP op zodat ik deze PC dedicated ga inzetten voor mijn cameratoezicht projectje.
De camera zal wellicht op den duur niet voldoen maar dan heb ik in ieder geval wat ervaring opgedaan en weet ik wat meer welke eisen je moet stellen aan een camera en kan ik langzamerhand de boel wat professionaliseren.

6-2-2007
Na een hoop geklooi met de software die bij de videocapture kaart werd geleverd heb ik de camera eindelijk aan de praat. De driver die bij de kaart werd geleverd werd niet door Windows XP geaccepteerd. Na lang zoeken eindelijk via de site van de fabrikant een nieuwe driver gevonden en geinstalleerd.
Maar ook de software om de beelden vervolgens te kijken was niet echt geweldig.
Op het internet vervolgens gezocht naar andere software en uiteindelijk terecht gekomen bij H264soft en hun H264WebCam 2.12 softwareprogramma.
Dit programma heeft o.a. Motion Detection en kan de beelden FTP'en naar mijn site en ook emailalerts sturen. Moet er nog wat verder mee klooien maar het resultaat lijkt tot dusver prima.1-3-2007
Een stap vooruit, twee stappen achteruit....

Het is me eindelijk gelukt om een officiele licentie te kopen van de software (heb een PayPal account moeten openen): da's het goede nieuws.
Het slechte nieuws is dat ik een netwerkkaart wilde installeren wat niet lukte en nu ook werkelijk niets meer werkt....

Het leek mijn handig om mijn dedicated computer voor de videoregistratie te verplaatsen naar de garage. Dit ding maakt nl. best veel herrie en bovendien is het in de garage wat makkelijker om de diverse videokabels naar binnen te krijgen. En vanuit de garage kan ik vanaf een positie achter een raam prima een camera op de paddock richten.
Via de interne 'rommelmarkt' van Essent heb ik twee oude (deels defecte) videocamera's gekocht. Als het goed is kan ik deze camera's nog gewoon gebruiken voor videoregistratie via de computer en bovendien kan ik met deze camera's inzoomen.
Maar om geen netwerkkabel te hoeven trekken tussen de garage en mijn studeerkamer leek het me handig om de PC te voorzien van een wireless netwerkkaart.
Na installatie vond deze mijn netwerk echter niet. En ook de oude netwerkaansluiting (via kabeltje) werkte niet meer. Uiteindelijk heb ik zelfs Windows XP opnieuw geinstalleerd in de hoop dat het dan wel goed gaat maar helaas, ook geen resultaat.
Vandaag maar weer eens naar de winkel waar ik de netwerkkaart heb gekocht om te kijken of ze daar nog iets voor me kunnen betekenen.

Ik heb zo'n hekel aan dit soort dingen.......